Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Πανσέληνος με το Σύνολό μας στην Πρέβεζα, στην 'Όπερα του Νερού και του Ονείρου"

Στην πανσέληνο της Πέμπτης 18 Αυγούστου 2016, το Κιθαριστικό μας Σύνολο θα δώσει συναυλία σε μία πρωτότυπη σκηνή που είναι στημένη στην παραλία της πόλης της Πρέβεζας. Πρόκειται για την "Όπερα του Νερού και του Ονείρου", ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτόνημα και έργο του Λέανδρου Σπαρτιώτη, το οποίο αποτελείται από χιλιάδες ανακυκλώσιμα τενεκεδάκια μπίρας κα αναψυκτικών.
Να σημειωθεί ότι αρχικά η συναυλία του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου ήταν να δοθεί στο Κάστρο του Παντοκράτορα. Τις τελευταίες όμως μέρες προέκυψαν κάποια τεχνικά προβλήματα που ανάγκασαν το Δήμο Πρέβεζας να την ακυρώσει, ενώ στη συνέχεια υπήρξε η πρόταση για το έργο του Λέανδρου Σπαρτιώτη.
Όσο αφορά στη μετάβαση του Κιθαριστικού Συνόλου στην Πρέβεζα, ο σύλλογός μας έχει μισθώσει λεωφορείο που, με προσιτό εισιτήριο, είναι ανοιχτό στη συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου.
Ροδοτόπι / Κιθαριστικό Σύνολο / Όπερα του Νερού και του Ονείρου
Τέλος, ως προς το μουσικό μέρος, το Σύνολο θα απαρτίζεται από
20 άτομα, εκ των οποίων, 14 κλασικές κιθάρες, βιολί, κοντραμπάσο, τύμπανα και 4 φωνές. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσική και μπαλάντες, με ένα σημαντικό μέρος αυτών να έχουν σημείο αναφοράς το τρίπτυχο ξενιτιά-προσφυγιά-αποχωρισμός, ως έννοιες που σήμερα είναι πολύ επίκαιρες, αλλά και που χαρακτηρίζουν την πορεία του ελληνισμού διαχρονικά.
Συμμετέχουν:
Κιθάρες: Σταυρούλα Νάκη, Βούλα Στεργίου, Ανδρέας Παργινός, Νικολίνα Ζώη, Κωνσταντίνα Μάνθου, Φώτης Τσελέφης, Αθηνά Τσιάβου, Μελίνα Φίλιου, Παναγιώτης Νάκης, Θωμάς Παππάς, Βασίλης Τσελέφης, Χρύσα Ζώη.
Κοντραμπάσο: Μαρία Τασιούλα (από την τάξη κοντραμπάσου του Αντώνη Βικελή στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων)
Βιολί: Σταύρος Χριστοφορίδης (από την τάξη βιολιού της Βασιλικής Αρλέτου στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων)
Τύμπανα: Κώστας Δημητρίου (καθηγητής ντραμς στο Ioannina School of Music)
Τραγούδι: Σπύρος Μπερρής, Νίκος Ζώης Σωτηρία Αθανασοπούλου, Σταυρούλα Νάκη
Διασκευές κομματιών και Διεύθυνση Συνόλου: Γιώργος Νάκης

Δείτε επίσης:
Βίντεο από τη συναυλία του Συνόλου μας στην "Όπερα του Νερού και του Ονείρου" στην Πρέβεζα
- Προγραμματισμένες καλοκαιρινές συναυλίες 2016 του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου