Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

3η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων (παρουσίαση συμμετεχόντων)

Αφίσα 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ιωαννίνων
Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δήμο Ζίτσας, διοργανώνει την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί, όπως και οι αντίστοιχες δύο πρώτες διοργανώσεις, στην αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας" (Π.Κ.) στα Ιωάννινα, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στις 6:00 μ.μ.

Μετά από σχετική ανοιχτή πρόσκληση του ΚΣΡ, η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει συνολικά πέντε συμμετοχές, μαζί με αυτή του ΚΣΡ, ήτοι:

Ορχήστρα κιθάρας ''Solarpege'' του Σύγρονου Ωδείου Λάρισας
Υπεύθυνος Ορχήστρας: Νίκος Κουτσιούλης
Συμμετέχουν οι: 
Χρήστος Καλαμπούκας (Καθηγητής Κλασικής Κιθάρας-Παραδοσιακού Λαούτου-Μαντολίνου)
Ιωάννης Τσοπανάγλου (Καθηγητής Μαντολίνου)
Νίκος Κουτσιούλης
Η ορχήστρα κιθάρας ''solarpege'' δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από μαθητές του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας και με υπεύθυνο καθηγητή τον Κουτσιούλη Νίκο. Έκανε το ντεμπούτο της στο 1ο Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων της Λάρισας το Μάρτιο του 2016. Έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ ορχηστρών κιθάρας όπως αυτά της Κοζάνης, Βέροιας, Λάρισας, Bansko καθώς και στο φεστιβάλ χορωδιών του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Η φιλοσοφία και ο σκοπός της ορχήστρας είναι να προσφέρει στους μαθητές του ωδείου μια άλλη διάσταση της κιθάρας καθώς επίσης να τους δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ορχήστρα δεδομένου ότι η κλασική κιθάρα είναι όργανο κυρίως σολιστικό.



Κιθαριστικό Σύνολο «SnowChord» του Ωδείου Φλώρινας
Επιμέλεια - διδασκαλία συνόλου - συμμετοχή: Ελένη Τσιλιπάκου, Νικόλαος Γεωργίου, Ευάγγελος Καραμπέτσος
Ελένη Τσιλιπάκου
Νικόλαος Γεωργίου
Το κιθαριστικό σύνολο SnowChord του Ωδείου Φλώρινας δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό την απόκτηση της εμπειρίας σύμπραξης κιθαριστών ανεξαρτήτου ηλικίας και τάξης και στόχο την ερμηνεία διαφόρων μουσικών ειδών. Αποτελείται από σπουδαστές κιθάρας των τάξεων των καθηγητών Νικόλαου Γεωργίου, Ευάγγελου Καραμπέτσου και Ελένης Τσιλιπάκου, οι οποίοι έχουν και την επιμέλεια της διδασκαλίας του συνόλου. Οι SnowChord έχουν εμφανιστεί έως τώρα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, όπως επίσης στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.


Σύνολο Kιθαριστών “GuitÃriston” Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας
Διδασκαλία-επιμέλεια συνόλου: Ιωάννης Ζορπίδης
“GuitÃriston” Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας
Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 από τον Ιωάννη Ζορπίδη. Απαρτίζεται από κιθαριστές όλων των επιπέδων, αφού η συμμετοχή στο σύνολο είναι ελεύθερη και ανοιχτή προς κάθε μαθητή του σχολείου. Φυσική συνέπεια είναι η αποχώρηση των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων μελών του μετά το πέρας της σχολικής τους θητείας, αλλά και ο εμπλουτισμός του σχήματος με νέα μέλη, τα οποία διαμορφώνουν αποφασιστικά τον πυρήνα της αμιγώς κιθαριστικής αυτής ορχήστρας.
Ιωάννης Ζορπίδης
Το “GuitÃriston” απέσπασε το 3ο βραβείο στους Αγώνες Τέχνης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στις 2-4 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων, στην 5η και 6η Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων και Μαθητικών Ορχηστρών Κιθάρας στην Κοζάνη, στη συναυλία ορχηστρών κιθάρας του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας στη Βέροια, καθώς και στην 7η Συνάντηση Ορχηστρών και Κιθαριστικών Συνόλων Βέροιας. 
Το “GuitÃriston” ερμηνεύει αποκλειστικά πρωτότυπες διασκευές του υπεύθυνου καθηγητή και εκ πεποιθήσεως εμφανίζεται επί σκηνής χωρίς τη διεύθυνση μαέστρου.

Κιθαριστικό Σύνολο Ωδείου «Πολυρυθμία» Πρέβεζας
Προετοιμασία συνόλου: Νίκος Ρώσσος
Νίκος Ρώσσος
Το Κιθαριστικό Σύνολο του Ωδείου είναι ένα ευμετάβλητο σχήμα στο οποίο συμμετέχουν οι σπουδαστές της κιθάρας από το Επίπεδο της Κατωτέρας Σχολής και πάνω.
Ενίοτε πλαισιώνεται και από άλλα ΄Οργανα όπως Μαντολίνο, και Φλάουτο.
Εκτός από τις εκδηλώσεις του Ωδείου όπου εμφανίζεται, κατά καιρούς συμμετείχε σε συναυλίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, στην Αρχαία Ελέα, στις Ημέρες Μουσικής Πρέβεζας, σε Πανελλήνιες Συναντήσεις Κιθαριστικών Συνόλων και σε άλλες εκδηλώσεις.


Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων "Η Πασσαρών"


Τέλος, παρατίθεται πιο κάτω το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Σχεδιασμός εντύπου προγράμματος και αφίσας: Οδυσσέας Πατούνας.
Σελίδες 4 & 1
Σελίδες 2 & 3


Δείτε επίσης:
Ανασκόπηση 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων (2018)
Ανασκόπηση 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας για τα Ιωάννινα (2017)
Ανασκόπηση 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης στα Γιάννενα, για Σύνολα και Ορχήστρες Κιθάρας (2016)